"Ми шукаємо унікальну дитину з унікальним голосом!" Світлана Тарабарова — про відбір на Дитяче Євробачення-2023

"Ми шукаємо унікальну дитину з унікальним голосом!" Світлана Тарабарова — про відбір на Дитяче Євробачення-2023

Часу й справді обмаль. Вже 9 липня завершується прийом заявок на участь у Національному відборі на Дитячий пісенний конкурс Євробачення-2023.  Цьогоріч відбір справді особливий, адже вперше проходить у співпраці з музичною продюсеркою, якою стала співачка й авторка пісень Світлана Тарабарова. Хто має представляти Україну на Дитячому Євробаченні-2023 та якою має бути пісня? Ведуча "РанокПро" Анна Заклецька в ефірі радіо Промінь розпитала про все це Світлану Тарабарову.

0:00 0:00
10
1x

Світлана Тарабарова. Фото Олени Пономарьової

Ми шукаємо унікальну дитину з унікальним голосом, з її власними "фішками". А вже від цього будемо відштовхуватись, якою буде пісня. Тому що енергія людини для мене — це найцінніше. 

Світланко, привіт! По-Перше,  користуючись нагодою, вітаємо тебе з тим, що ти втретє мама. Як тобі, гормони допомагають працювати в музичному сенсі? 

Звичайно, допомагають. Я постійно викладаю відео на своїй сторінці в Instagram, як ми з Полінкою вже й нову пісню написали про Україну до Дня незалежності. І взагалі діти — це сенс життя, це мотивація бути кращою версією для них, для себе, бути прикладом, рухатись вперед. А талановиті діти, на яких ми чекаємо, бо залишився останній тиждень національного відбору на дитяче Євробачення, — це взагалі на вагу золота. Тому давайте, допоможіть нам знайти цю унікальну дитину, яка представить Україну вже у жовтні в Франції на дитячому Євробаченні. 

Я розумію, що це речі на рівні хімії та інтуїції, але в тебе вже є якісь очікування з приводу того, як би ти хотіла, щоб українська пісня на дитячому конкурсі Євробачення цьогоріч пролунала? Про що вона, який настрій в неї має бути? 

Цьогорічний відбір має бути особливим. Чому? Тому що ми шукаємо унікальну дитину з унікальним голосом, з її власними "фішками". А вже від цього будемо відштовхуватись, якою буде пісня. Тому що енергія людини для мене — це найцінніше. Енергетика, якою дитина має поділитись з величезною сценою Європи. Тобто ми не "підкладаємо" дитину під пісню, а саме дитина має вібрувати й дарувати людям цей настрій. Ми маємо показати, що українці — це не просто горе, біда й війна, ми маємо показати, що українці — це незламні, сильні, веселі, класні й щирі люди. І все це треба вкласти в одну пісню. 

Умови конкурсу в цьому році реально спрощені, для того, щоб кожна дитина мала шанс.

Під гаслом "Мрій сміливо" триває національний відбір на дитяче Євробачення-2023. Ти у своєму інтерв’ю, коли тебе запросили на посаду музичної продюсерки, казала, що для тебе це гасло дуже близьке. Ти колись дуже хотіла стати співачкою, бути на сцені, і це вдалось. Давай ще раз запросимо дітей мріяти сміливо. Де б вони не знаходились у світі, максимальні умови для того, щоб вони взяли участь у відборі зараз існують. 

Тим паче, що вони в цьому році реально спрощені. Для чого? Для того, щоб кожна дитина мала шанс. Минулі роки треба було мати авторську пісню. Якщо у вас немає її, ми розуміємо все, подавайтесь із каверами. Якщо ви дійсно талановита унікальна дитина, на фіналі ми допоможемо вам написати, саме я напишу авторську пісню вже для Євробачення, якщо ви переможете наш нацвідбір. 

Хочу побажати всім, хто вагається, — відкидайте вагання! Вагання ведуть ні до чого. Вагання ламають зсередини. Просто вірте максимально в себе, мрії мають здійснюватись! Коли, я не зараз?! 

Нагадаю, це можуть бути діти від 9 до 14 років, це може бути не тільки сольний виконавець, але й гурт (до шести осіб у складі). Можна подавати два відео каверів, тобто не обов’язково мати авторську пісню. Якщо у вас вона є, подавайте, якщо немає і ви пройдете в фінал, ми вам з нею допоможемо. Саме для цього й існує музичний продюсер в цьому році. І третє — заходьте на сайт Суспільного  (junior.eurovision.ua), там є "Дитяче Євробачення. Подати заявку". Заходьте, там конкретно всі умови прописані: яке має бути відео, скільки років, куди що надсилати, там все дуже просто пояснено. Ми дуже чекаємо на ваші заявки. Залишився тиждень, до 9 липня включно. 

Вже наступного тижня, а саме, до 13 липня включно, організатори мають сформувати лонглист із 10 учасників. У фінал нацвідбору після прослуховувань потраплять п’ятеро найкращих. Сам фінал відбудеться онлайн. Так само за допомогою онлайн-голосування українці матимуть змогу обрати трьох членів журі, які й визначать, хто представлятиме Україну на Дитячому Євробаченні-2023. 

Цьогоріч, нагадаю, конкурс прийматиме Франція. Фінал відбудеться 26 листопада в Палаці Нікайя у Ніцці. Україна бере участь у Дитячому пісенному конкурсі Євробачення з 2006 року. Відтоді  наша країна перемагала один раз (Анастасія Петрик з піснею "Небо" у 2012 році) та двічі посідала друге місце (у 2008 й 2013 роках).

Радіо Промінь — офіційний радіопартнер Дитячого Євробачення.