Дмитро Каднай (KADNAY): "У мене є змога конвертувати свої почуття в музику"

 Дмитро Каднай (KADNAY): "У мене є змога конвертувати свої почуття в музику"

Гурт KADNAY, вже кілька років бере активну участь у благодійних виступах, чим доводить, що музика здатна робити добро. Від початку повномасштабної війни колектив випустив кілька синглів, кожен з яких має особливий настрій.   


В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь лідер гурту Дмитро Каднай презентував нову пісню “Тобі”. Музикант розповів ведучій Ксенії Івась про те, кому її присвятив, як переніс одну з найважчих втрат свого життя, не втративши здатність мріяти.

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Фейсбук-сторінка гурту Kadnay 

Я дуже сподіваюсь, що "Тобі" принесе слухачу приємні спогади, мрії, надії, сподівання.

Гурт KADNAY випустив пісню "Тобі". Це особливий реліз для тебе. Розкажи, будь ласка, про нього. 

Я хочу, щоб ця пісня сама про себе розказала слухачу. На її створення мене надихнув батько. Я присвячую пісню йому. Все творче, що в мені є, це все від тата. На жаль, він спостерігає за мною вже з кращого світу. Важко описати словами, але я відчув цю пісню. Із самого початку знав, кому її пишу, як вона буде звучати. Я дуже сподіваюсь, що "Тобі" принесе слухачу приємні спогади, мрії, надії, сподівання. Іще раз, можливо, нагадає, що дуже важливо цінувати час, який ми маємо, і людей, які поруч прямо зараз. 

Ти в Інстаграмі написав, що кращого оповідача за твого батька не зустрічав. Якими історіями він тебе захоплював? 

Є люди, які мають дар оповідача. Ти можеш їх слухати вічно. Таким був мій батько. Ми могли довго не розмовляти телефоном, але коли знаходили час одне для одного, то кращих моментів у мене в житті не було. Час спливав із ним дуже швидко. Пам'ятаю наші останні розмови, пам'ятаю, що ковтав кожну секунду і думав про те, що це може більше ніколи не повторитися. Так, батько був неймовірним оповідачем і неймовірним музикантом. Згадую, як ми разом ходили в музичну школу, як він навчив мене грати на гітарі, влюбив мене у духові інструменти. Тому труба, яка звучить у пісні, це просто крик душі. 

Я щиро дякую тим, хто підтримує нашу творчість у ці складні часи. 

Написати пісню-присвяту для батька – одна справа, а от виконувати… Як тобі це вдається? 

Чесно, мені ще не вдається виконувати цю пісню. Я мав змогу заспівати її вже декілька разів, але поки не наважуюсь. Відтерміновую. Трошечки пізніше я зберуся силами – та відіграю її.  

Через досвід втрати проходить більшість людей. Як ти це переживав? Усамітнено чи потребував спілкування? 

Всі ми різні. Я точно знаю, що у мене є як у творчої особистості змога конвертувати свої почуття – біль, любов – у музику. І це той емоційний вихід, який надзвичайно важливий для мене, який дарує полегшення. Музика мені надзвичайно сильно допомогла. Я знаю, вона розраджує багатьох інших людей. Тому я щиро дякую тим, хто підтримує нашу творчість у ці складні часи. 

У своєму Інстаграмі, присвячуючи пост батькові, ти написав, що “у тебе завжди була мрія до самих останніх секунд, тепер я забираю це бажання собі й обіцяю завжди йому слідувати”. Яка то була мрія?

Я не розповім, бо не справдиться (Сміється – прим. рід.). Це надзвичайно особисте. Але головне, щоб мрія була у кожної людини. У нас є зараз одна спільна на всіх. Я вірю, що дуже скоро ця мрія справдиться. 

 

Редакторка текстової версії – Анастасія Герасимова.

Підписуйтеся на подкаст "Вікенд Нової Музики" на найбільших подкаст-платформах, щоб першими дізнаватися про найяскравіші музичні новинки від українських артистів.