ANDRUX: "Лише розібравшись у собі, можна подолати життєві труднощі"

ANDRUX: "Лише розібравшись у собі, можна подолати життєві труднощі"

Понад десять років Богдан Андрух (ANDRUX) мешкає у сонячному Сан-Франциско, але продовжує писати пісні українською, присвячуючи їх, наприклад, рідному Львову. 

В ефірі шоу "Вікенд Нової Музики" на Радіо Промінь виконавець презентував нову пісню "Кімнати" про кризу у стосунках й те, як з неї виходити. Також із ведучою Ксенією Івась ANDRUX поговорив про роботу над собою, святкування Місяця гордості та новий настрій своїх пісень.   

0:00 0:00
10
1x
Програма:
Ведучі:

Фото: Пресслужба Andrux

Пісня "Кімнати" про те, наскільки важливо пізнати себе перед тим, як щось вирішувати у стосунках.

Яка історія написання пісні "Кімнати"?

Я зрозумів, що є деякі проблеми, які виникають по колу і не розв'язуються. Побачив, як часто дорослі люди у стосунках вдаються до дитячих помилок. Так я дійшов до психотерапії й усвідомив, що лише розібравшись у собі, можна подолати й інші життєві труднощі. Власне, пісня "Кімнати" про те, наскільки важливо пізнати себе перед тим, як щось вирішувати у стосунках чи шукати недоліки в іншій людині.  

В якій кімнаті своєї домівки ти проводиш найбільше часу? 

У мене є музична кімната. Напевно, це мій простір і для терапії, і для творчості, і для медитації. В ній дуже жива енергетика. 

У тебе також вийшло відео на пісню "Кімнати". З ким ти його створював? 

Кліп створювали з моїм близьким другом – режисером Юрієм Двіжоном. У відео він зняв мене і мого партнера Олександра. Ми вирішили зробити таку не постановочну історію, дуже справжню. Це як архів наших стосунків, в якому є як приємні моменти, так і не дуже. 

Але на відео в основному всі приємні…

В основному! Чесно, у нас і в житті так. Були, звісно, якісь такі собі моменти, але, дякувати Богу, ми з ними розібралися, обидва зараз займаємось з терапевтами. Тому, думаю, ми на правильному шляху. 

Люди більше не бояться ЛГБТ, не дивляться на них як на якусь спільноту, яку треба обов'язково булити. 

З 1 по 30 червня у містах США та інших країн світу відбувається Місяць гордості. Виходить, ти видав пісню саме до його початку. У твоєму місті як він минає? 

Ви знаєте, люди святкують. На жаль, в Україні це досі боротьба, а тут святкують. Люди більше не бояться ЛГБТ, не дивляться на них як на якусь спільноту, яку треба обов'язково булити, тикати пальцями й засуджувати. Люди зрозуміли, що немає жодної небезпеки в тому, щоб жити поруч з тими, хто зовсім трошки відрізняється від тебе. Так само є усвідомлення, що людину визначають вчинки, а не її сексуальна орієнтація. Тому тут це свято. Місто забарвлено дуже яскравими кольорами. Кілька магазинів зробили святкові інсталяції. Немає маршів за права, зараз це просто свято. Мені б хотілося, щоб в Україні це теж було просто свято, на якому люди могли б повеселитися й відзначити той факт, що ми всі навчились жити мирно. 

Якщо проаналізувати твої пісні, що є на стрімінгах, то практично всі вони мінорні. Якою буде наступна твоя композиція? 

Наступна буде трошки з нотками ностальгії, а вже після неї – досить інша пісня. Напевно, мені було комфортніше в мінорі. Але зараз я починаю відкривати інші ноти як у своєму житті, так і в музиці. 

Редакторка текстової версії – Анастасія Герасимова.

Підписуйтеся на подкаст "Вікенд Нової Музики" на найбільших подкаст-платформах, щоб першими дізнаватися про найяскравіші музичні новинки від українських артистів.