Купити машину з номерними знаками: начальник сервісного центру МВС пояснює нововведення

Купити машину з номерними знаками: начальник сервісного центру МВС пояснює нововведення

З 11 травня нинішнього року в Україні почали діяти зміни, які дозволяють продати транспортний засіб разом із номерними знаками. Як це відбуватиметься — розповів в ексклюзивному інтерв'ю Українському Радіо начальник Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України Микола Рудик.

0:00 0:00
10
1x

Ілюстративне фото: Суспільне 

В Україні відбулася дуже позитивна зміна у перереєстрації транспортних засобів, запевнив Микола Рудик. Від 11 травня цього року спростилася процедура перереєстрації автівок, що були у використанні. Якщо хтось запланував купити авто, яке вже зареєстроване на території України, і продавець та покупець домовилися між собою щодо залишення попереднього номерного знаку, то існують дві процедури:

1.    для знаків безкоштовного наповнення;

2.    для знаків платного наповнення.  

Наприклад, "3005"

Перша процедура стосується  автомобільних знаків з безкоштовним наповненням цифр, наприклад, "3005": "Під час перереєстрації, після попередньої домовленості між продавцем та покупцем, відбувається здешевлення перереєстрації транспортного засобу. Ми залишаємо цей номерний знак, не вилучаючи його з автомобіля", – розповів Українському Радіо начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

Наприклад, "3030"

"Інший приклад – якщо на автомобілі встановлено номерний знак платного наповнення, наприклад, "3030", який коштує 4800 гривень. Тоді після попередньої домовленості продавця і покупця, покупець під час перереєстрації сплачує ці 4800 гривень до державного бюджету і отримує цей же номерний знак у свідоцтві про реєстрацію транспортного засобу", – пояснив посадовець.

Застосунок "Дія" і купівля автівки

Як зауважив Микола Рудик, ці зміни запровадили, зокрема, щоб у майбутньому, коли можна буде самостійно купувати машину через застосунок "Дія" або через Електронний кабінет водія, вже існувала опція купити авто разом із номерним знаком держреєстрації.

Опція продавати автомобілі через "Дію" та Електронний кабінет водія з'явиться у вересні нинішнього року. Про це йтиметься у наступній частині ексклюзивного інтерв'ю Українському Радіо начальника Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України Миколи Рудика.