"Побачення з Євробаченням" на Радіо Промінь

"Побачення з Євробаченням" на Радіо Промінь

Все найцікавіше про найпопулярніший пісенний конкурс, чого ви ще не знали — ми освітили в 5-серійному подкасті на Радіо Промінь 

Напередодні старту конкурсу "Євробачення-2023" в Ліверпулі Радіо Промінь запустило 5-серійний подкаст, присвячений найцікавішим темам пісенного шоу. Ми розвінчуємо найрозповсюдженіші міфі щодо "Євробачення", відслідковуємо еволюцію української музики на конкурсі, розбираємо найгучніші скандали шоу, представляємо TVORCHI і знайомимось з найвідомішими фанатами шоу. 

 

Серія 1. Міфи "Євробачення"

Які найрозповсюдженіші міфи про "Євробачення" ми знаєм? І  чому це саме міфи?

Ми знаємо безліч міфів про Євробачення. Воно популярне лише у Східній Європі. Воно нічого не дає переможцю — та й нам також: хто пам’ятає пісні-переможці минулих років? Євробачення політизоване. Це конкурс домогосподарок, куди їдуть виступати самі фріки. Пісня тут ніщо, шоу — все. І так далі і тому подібне. Ведучі Радіо Промінь Олександра Франко та Олександр Барлебен один за одним трощать ці міфи фактами. Головні герої — Джамала, Teach-In, Доменіко Модуньо, Салвадор Собрал, Марія Шерифович, Дункан Лоуренс. І куди ж без Сердючки?

Читайте на сайті

Слухайте подкаст

Серія 2. Еволюція пісень України на "Євробаченні"

Еволюція музичних номерів на "Євробаченні" — від Пономарьова і Сердючки і до TVORCHI

Хоч конкурс "Євробачення" існує з 1956 року, Україна дебютувала на ньому лише у 2003-му. В нашій скарбничці — 17 виступів, три з яких — переможні. Це були різні за звучанням  і стилем виконавців виступи. Кожен виконавець мав заповітні 3 хвилини наживо. І за цей час намагався показати яскравий номер і закохати в свою пісню всі 125 млн потенційних глядачів "Євробачення" в світі. То якою на Міжнародному пісенному конкурсі бачили Україну та як змінювався музичний стиль делегованих нами виконавців? Розбирались ведучі Радіо Промінь Дмитро Захарченко та Анна Заклецька — разом з редактором музичного медіа LiRoom Олексієм Бондаренком і вокалісткою Go-A Катериною Павленко.

Читайте на сайті

Слухайте подкаст

Серія 3. Конфліктні ситуації на "Євробаченні" та їх запобігання

Чому на українських відборах виникали скандали і конфлікти — і що робиться зараз, щоби цьому запобігти 

Відбори на "Євробачення" від самого початку привертали увагу українців. І скандали на Нацвідборах стали звичною справою, і більш того — нашим національним спортом. Без скандалів обійшлись лише Олександр Пономарьов та Руслана — наші перші представники на Євробаченні, які отримали право поїхати на конкурс завдяки внутрішньому відбору на Українському телебаченні. А далі — понеслось… В найгучніших і найяскравіших конфліктах на "Євробаченні" розбирались Олександра Франко та Олександр Барлебен. Чому на конкурс поїхали "Гринджоли"? З яким опором довелось зіткнутися Вєрці Сердючці? В чому полягав конфлікт з Maruv? І зрештою, як Аліна Паш впустила свій шанс виступити на "Євробаченні"? Все це — в 4-й серії подкаста. 

Читайте на сайті

Слухайте подкаст

Серія 4. TVORCHI і Радіо Промінь

TVORCHI в ефірі Радіо Промінь: шлях від початківців до учасників "Євробачення"

Радіо Промінь завжди підтримує талановитих початківців. Так сталось і з дуетом з Тернополя TVORCHI. Дмитро Захарченко та Анна Заклецька згадують ефіри з TVORCHI на Промені і відслідковують творчу еволюцію хлопців з 2019 року.

З Андрієм Гуцуляком і Джеффрі Кенні ми знайомі вже давно. На Промені вперше вони з’явились у березні 2019 року в програмі ДеньПро. YouTube саме шаленів від їхніх пісень "Молодість" і "Мова тіла". Тоді музиканти вперше розповіли на широку аудиторію про себе і свою музику — а також надихнулись розмовою з ведучими на створення трека "Я не танцюю". Потім двічі повертались в студію вже як учасники Нацвідбору на Євробачення — а потім і як фіналісти. Архівні записи ефірів TVORCHI — в цій серії подкаста. 

Читайте на сайті

Слухайте подкаст

Серія 5. Єврофани і Україна

Фанати "Євробачення" в Україні: хто вони є і як допомагають популяризації української музики

Захоплення "Євробаченням" в Україні в когось почалось з перемоги Руслани, в когось — Джамали, а хтось приєднався до руху єврофанів уже в часи яскравих Нацвідбору. Українські пісні для "Євробачення" тим часом теж розлетілися світом і привернули увагу фанатів музики з різних країн. Тому ми зібрали відомих єврофанів з України та з-за кордону, аби поговорити про конкурс, пісні і, звісно, музикантів, яких полюбили меломани. У кожного з них своя історія відносин з "Євробаченням", свої улюбленці. За кого вони вболівали на останньому Нацвідборі, як оцінюють шанси гурту TVORCHI на перемогу в Ліверпулі та хто є їхнім №1 на Євробаченні за всі роки — дізнавалися Олександра Франко та Олександр Барлебен. Герої випуску — Льоня Поліщук, Ніна-Україна та Ваня Рассел.

Читайте на сайті