"Щоденник спротиву" — новий проєкт Українського Радіо для жителів прифронтових та окупованих регіонів

"Щоденник спротиву" — новий проєкт Українського Радіо для жителів прифронтових та окупованих регіонів

Щобудня о 15:40 слухайте на хвилях Українського Радіо у Донецькій, Луганській, Херсонській, Харківській, Миколаївській та Запорізькій областях "Щоденник спротиву". У форматі щоденного дайджесту команда радійників інформує слухачів про головні події на лінії фронту і те, що відбувається на деокупованих і тимчасово окупованих територіях.

Над "Щоденником спротиву" працюють журналісти й редактори регіональної мережі Українського Радіо у прифронтових регіонах.
"Віримо, що всі окуповані території будуть звільнені Силами оборони України, та поки люди живуть там — для них дуже важливо розуміти, як змінюється ситуація на фронті, що робити, щоб вижити, чого уникати, як реагувати на запровадження окупантами їхніх правил і порядків. Водночас мешканцям деокупованих територій необхідна інформація про безпеку у їхньому населеному пункті, про відновлення бізнесу, правова допомога тощо. Саме про це і йдеться у дайджесті Українського Радіо “Щоденник спротиву”. Команда, яка працює над його виготовленням, безперервно моніторить ситуацію на лінії фронту, спілкується з військовими експертами, правозахисниками, місцевими органами влади й оперативно інформує про зміни наших слухачів", — розповідає виконавча продюсерка Українського Радіо Юлія Шелудько.

Програму можна слухати на частотах Українського Радіо у прифронтових областях, на сайті RUI — Radio Ukraine International, а також у додатку suspilne.radio на територіях Харківської, Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Херсонської, Донецької та Луганської областей.

Суспільне Мовлення — найбільше незалежне медіа в Україні, до якого входять загальнонаціональні телеканали Перший та Суспільне Культура й радіостанції Українське Радіо, Радіо Промінь, Радіо Культура, а також 24 місцеві телерадіокомпанії та супутниковий телеканал Суспільне Новини. Новини про Україну читайте на сайті suspilne.media та діджитал-платформах.

Українське Радіо у Facebook, в Youtube