Andrux у новій пісні описує етапи прийняття втрати

Andrux у новій пісні описує етапи прийняття втрати

Andrux присвятив другу дитинства, який загинув на війні, захищаючи Україну від російських окупантів, нову пісню "Ще Раз". Пісня описує етапи прийняття втрати.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Фейсбук-сторінка Andrux 

"Пісня "Ще раз" присвячена моєму другу дитинства Роману Каткову, який з 2014 року захищав Україну. На жаль цього року він віддав за неї життя. Ця новина глибоко мене вразила. настільки, що нічого, окрім як сісти за фортепіано, я не зміг. В голові витали тривожні думки, а серце не хотіло вірити, що людина, з якою ти говорив нещодавно телефоном, більше тобі не подзвонить. Власне ці переживання і вилилися у приспів "Поки вечір не погас, подзвони мені ще раз". Я писав її на одному диханні і багато плакав. Крізь сльози, ніби під диктовку, записував слова, які лилися прямо із серця. Я дуже часто модифікую пісні, бо часом ті, які написані крізь призму сильних емоцій перенасичені ними, а тому не завжди сприймаються так,  як ти цього хочеш. Але цю пісню я залишив у первозданному вигляді. Я досі пам'ятаю момент, коли дописав останній рядок, відійшов від фортепіано  і довго мовчав. Бо сказав все те, що хотів, що відчував. А тому все, що залишилося відчувати - це порожнеча. Я не люблю тікати від важкого стану, намагаюся осягнути, що відбулось і прийняти речі, які, як співає Скрябін, краще не знати. Власне про це і пісня. Вона про етапи прийняття втрати. Українська психологиня Тетяна Ларіна прокоментувала етапи прийняття втрати, посилаючись на мої рядки із пісні, за що я їй дуже вдячний. Сподіваюся, що ця робота не лише дозволить не забути, але впоратися із важкими, часом нестерпним болем і емоціями. Я обіймаю кожну людину, яка когось втратила на цій війні. Моє серце болить за вас і  разом із вами. Можливо все, що я можу зробити, це нагадати, що у вас є 40-мільйонна родина, розкидана цілим світом, яка завжди за вас, з вами кожною піснею, кожною молитвою, кожним словом і дією", — розповів Andrux в ефірі шоу "Селекція" на Радіо Промінь.

 

Щоб не пропускати кращі українські прем'єри, підписуйтеся на подкаст шоу нової української музики "Селекція" та щоп'ятниці отримуйте на свій смартфон свіжий епізод програми.