"Ідею спецтрибуналу для Росії поділяють 25 країн, а невдовзі буде ще більше" — Зварич

"Ідею спецтрибуналу для Росії поділяють 25 країн, а невдовзі буде ще більше" — Зварич

Рік тому розпочалася робота зі створення Спеціального військового трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України. Вже сьогодні цю ідею на офіційному рівні підтримують понад 20 країн світу. Якою є політична та правова допомога Польщі на цьому шляху, Українське радіо дізнавалось в Надзвичайного і Повноважного Посла України у Республіці Польща Василя Зварича.

0:00 0:00
10
1x

Фото: Укрінформ

"Ми послідовно, але цілеспрямовано йшли і йдемо далі до мети створення Спеціального трибуналу щодо злочину агресії. Йдеться саме про агресію - вид злочину, щодо якого юрисдикції в Міжнародного суду немає. Тому ми зараз працюємо, в тому числі й з польськими партнерами, щоб цей Спецтрибунал повстав", — розповів Василь Зварич. 

За словами Посла, вже існує група країн, які підтримують створення Спецтрибуналу, куди входять 25 країн: "І це в ситуації, коли ще декілька місяців тому нам всі розповідали, що це неможливо. Зараз ми бачимо, що це реально. За це взялися фахівці-юристи і я думаю, що цю справу ми доведемо до кінця. Це наше спільне завдання з Польщею та нашими партнерами, яких зараз є 25, а невдовзі, думаю, буде ще більше".