Росіяни намагалися "привітати" українців з днем народження Кобзаря обстрілом зі всіх типів озброєння

Росіяни намагалися "привітати" українців з днем народження Кобзаря обстрілом зі всіх типів озброєння

Україна цієї ночі перебувала під обстрілами. Як повідомив Валерій Залужний, вночі противник завдав масованого ракетного удару по об‘єктах критичної інфраструктури України, здійснив 81 пуск ракет різного базування та 8 пусків ударних БпЛА з усіх напрямків із трьох морів. Силами та засобами Повітряних Сил 3СУ із 48 крилатих ракет знищено 34 крилаті ракети, а також 4 БпЛА. Внаслідок організованої протидії 8 керованих авіаційних ракет Х-31П та Х-59 не досягли своїх цілей. Не вдалося ППО збити ракети С-300, "Кинджал", а їх сьогодні було випущено 6 одиниць. У Київській міській військовій адміністрації повідомили, що росіяни гатили всім, чим можна. Є постраждалі. В столиці було застосовано екстрене вимкнення світла. Через це частина жителів залишилась без опалення та частково водопостачання. Детальніше про ситуацію в Києві речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов.

0:00 0:00
10
1x

На фото: наслідки ракетного удару в Києві, 9 березня 2023 року. Владислав Мусієнко/Суспільне  

Росіяни зазвичай атакують у знакові дати, зазначив Михайло Шаманов. Тому сьогодні завдали масованого удару по Україні. "Тривога тривала в столиці майже 7 годин. Випустили росіяни всі типи свого озброєння.

 

Фото: t.me/V_Zelenskiy_official  

Завдяки роботі ППО не було допущено ударів крилатими ракетами та БПЛА по Києву. Але ракета типу "Кинджал" влучила в об'єкт інфраструктури в Голосіївському районі. Всі служби працюють на місці, ліквідація наслідків триває. У Святошинському районі уламками ракети поранило двох людей, рештки пошкодили авто." 


Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

"З електроенергією ситуація вирівнюється. Скасовуються превентивні та екстрені відключення. Можливі поки що перебої електрики в частині Голосіївського, Солом'янського, Святошинського районів. Можуть також бути проблеми із водою через низький тиск. Ми намагаємося відносити інфраструктуру якомога швидше. Зранку було без опалення в 40% киян. Зараз воно відновилося".