У катастрофі гелікоптера у Броварах загинуло керівництво МВС України

У катастрофі гелікоптера у Броварах загинуло керівництво МВС України

Сьогодні 18 січня вранці у Броварах на Київщині внаслідок катастрофи гелікоптера загинуло керівництво МВС України: міністр Денис Монастирський, його перший заступник Євген Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. За даними ДСНС, загалом загинуло 14 людей, з них одна дитина.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

Загиблі й поранені

Сьогодні вранці, 18 січня, у Броварах розбився гвинтокрил Державної служби з надзвичайних ситуацій. За даними ДСНС, у цій катастрофі загинули 14 людей, з них одна дитина. Поранені 25 осіб (з них 11 дітей), їх госпіталізовано до лікарень (інформація уточнюється). 

Як поінформувала Державна служба з надзвичайних ситуацій, 18 січня о 08:20 у м. Бровари Київської області внаслідок падіння вертольоту ДСНС сталося пошкодження будівлі дитячого навчального закладу із загоранням, вибито скло у чотирнадцяти-поверховому житловому будинку, пошкоджені 3 автівки. О 09:06 пожежу в будівлі локалізовано на площі 500 м кв, а о 09:28 - ліквідовано. На борту гелікоптера перебувало 9 людей: 6 співробітників оперативної групи МВС, включно із керівництвом Міністерства внутрішніх справ, а також 3 члени екіпажу ДСНС. Усі, хто перебував на борту, загинули. 

Загинули міністр внутрішніх справ, його перший заступник, державний секретар

Як повідомило МВС, 18 січня під час виконання службових обов’язків загинули міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський, його перший заступник Євгеній Єнін, державний секретар МВС Юрій Лубкович, заступник керівника Патронатної служби МВС Тетяна Шутяк, начальник управління забезпечення захисту Департаменту внутрішньої безпеки НПУ підполковник поліції Михайло Павлушко, старший оперуповноважений в особливо важливих справах Департаменту внутрішньої безпеки НПУ Андрій Маринченко, провідний інспектор Департаменту комунікації МВС Микола Анацький, командир повітряного судна Олександр Василенко, пілот Костянтин Коваленко, бортмеханік Іван Касьянов.

Денис Монастирський (жалобне фото МВС)

Як повідомив в ефірі Українського радіо активіст і колишній депутат Броварської міськради Андрій Саук, на місці падіння вертольота працюють спеціалізовані служби.

Глава МВС летів у гарячу точку — повідомив Кирило Тимошенко

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко під час брифінгу заявив, що керівництво МВС летіло у відрядження в одну з "гарячих" точок.

"Це мета у справах, в одну з "гарячих точок", які є у нас в країні, де проходять бойові дії. Туди направлявся міністр внутрішніх справ. Більше подробиць ми пізніше надамо з цього приводу", — зазначив посадовець.

Водночас речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі загальнонаціонального марафону констатував, що для розслідування причин катастрофи гелікоптера має бути створена комісія.

Фото: тг-канал "Трибуна Бровари"

"Про причини падіння вертольота говорити зарано"

"Про причини говорити зарано. Є кілька факторів, які можуть впливати на такі речі, через які може статися катастрофа. Комісія буде розслідувати. Це не буде за 1-2 дні. Думаю, що буде створено державну комісію, в яку увійдуть різні фахівці, і аварійні, і дослідять ті причини, що саме відбулося, які фактори впливали на те, що вертоліт, на жаль, впав", — зазначив він.

Причини падіння вертольота можна буде визначити тільки лише після відповідних експертиз, заявив керівник поліції Київщини Андрій Нєбитов на брифінгу на місці події.

"Зарано робити висновки. Зараз розпочато кримінальне провадження, слідчі СБУ і Національної поліції і ДБР працюватимуть. Можу сказати одне: буде дуже великий об’єм слідчих дій, щоб з’ясувати всі обставини. Але є прохання до вас усіх і до людей, які бачили проліт вертольота, ми розуміємо, що він тривалий період часу летів на низькій висоті, будь ласка зверніться до Національної поліції на лінію 102 або до місцевих поліцейських. Обов’язково приїдемо до вас і запишемо все те, що ви бачили. Це дуже важливо для об’єктивного всебічного розслідування", – наголосив Андрій Нєбитов.

Версії

Слідчі Служби безпеки України почали досудове розслідування за фактом падіння гелікоптера у Броварах. Розглядаються кілька версій трагедії, серед них:

▪️ порушення правил польоту;

▪️ технічна несправність гелікоптера;

▪️ умисні дії щодо знищення транспортного засобу.

Фото: Reuters 

Останні новини
Американська зброя почне надходити в Україну за тиждень-два — Мотиль
Американська зброя почне надходити в Україну за тиждень-два — Мотиль
ВР не розглядала законопроєкт про англійську в Україні через резонанс щодо норми про дубляж — Потураєв
ВР не розглядала законопроєкт про англійську в Україні через резонанс щодо норми про дубляж — Потураєв
Півострів завмер в очікуванні  — кримчани про настрої у тимчасово окупованому Криму
Півострів завмер в очікуванні — кримчани про настрої у тимчасово окупованому Криму
Промінь рекомендує: Мій Конфлікт з треком "Танцююча в дощі"
Промінь рекомендує: Мій Конфлікт з треком "Танцююча в дощі"
"Бережи": Бек-вокалістка MONATIKа видала дебютний сольний сингл
"Бережи": Бек-вокалістка MONATIKа видала дебютний сольний сингл
Новини по темі
"Повторні удари для більшої кількості жертв": що відомо про наслідки російської атаки в Одесі?
У Сумах внаслідок російського удару "шахедами" загинули двоє людей
Як поводитися, якщо ви опинилися під завалами? Правила безпеки від ДСНС
51 загиблий внаслідок удару по с. Гроза: у МВС підозрюють місцевих у співпраці з росіянами
"Телефон, ліхтар, свисток": як поводити себе, якщо ви опинилися під завалами? Коментує ДСНС