Дмитро Шуров закликав обирати серцем переможця нацвідбору на Євробачення

Дмитро Шуров закликав обирати серцем переможця нацвідбору на Євробачення

Кілька потенційно сильних музикантів з лонг-листа нацвідбору на Євробачення 2023 не потрапили до фіналу через те, що не пройшли перевірку на відповідність правилам конкурсу. Про це музичний продюсер нацвідбору на Євробачення 2023 Дмитро Шуров розповів в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь". Він також закликав слухачів переможця нацвідбору "обирати серцем".

0:00 0:00
10
1x

"За фіналістів голосує ціла команда людей. Я подаю на розгляд рекомендацію десь з 16-18 пісень, за кожну з яких потім голосує команда Суспільного. Паралельно з цим кожен потенційний учасник перевіряється декількома інституціями на відповідність правилам. Там і причини перетину кордонів, належність до різних заборонених структур. На жаль, не всі змогли пройти цю стадію. Багато моїх улюбленців не потрапили в фінал. Це група "Циферблат", яку я вважаю найталановитішою перспективною командою з невідомих. Наприклад, крута Лілу45, Shy і так далі. Багато крутих імен і крутих пісень. Тим не менш, фінал на нас чекає дуже цікавий, музика дуже різна", — розповів Дмитро Шуров в ефірі шоу "Селекція" на "Радіо Промінь".

Музичний продюсер нацвідбору на Євробачення 2023 звернувся до слухачів із закликом строго не судити учасників конкурсу, бо через війну та пандемію коронавірусу більшість артистів не мали можливості багато виступати наживо.

"Наша публіка, як завжди, буде критичною та прискіпливою. Майте на увазі, що більше половини людей у фіналі це нові імена — артисти, які і через карантини, і війну в принципі могли мати достатньо мало живих виступів. Всі вони переживають і дуже готуються. Для багатьох з них це такий квантовий стрибок до вас, до аудиторії і великий шанс представити Україну. Якщо там хтось з них промаже якусь одну ноту, не зважайте на це, буде час все це підтягнути. Так що слухайте серцем, обирайте серцем! Підтримайте тих людей, які на вашу думку є справжніми та здатні передати атмосферу, в якій ми живемо, надію, яку ми відчуваємо", — сказав Дмитро Шуров.

1 грудня на офіційному сайті нацвідбору на Євробачення 2023 були опубліковані конкурсні пісні всіх десяти учасників. Нагадаємо, у фіналі нацвідбору, що відбудеться 17 грудня у Києві візьмуть участь: Tember Blanche, Demchuk, Fiinka, Jery Heil, Moisei, KRUTЬ, 2Tone, OY Sound Systems, Tvorchi та Angelina.

У прямому ефірі шоу фіналу нацвідбору на Євробачення 2023 транслюватимуть телеканали Суспільного Мовлення та "Радіо Промінь".

Фото: Ігор Ткач/ Радіо Промінь