Голова Верховного Суду про перші результати перевірки суддів Верховного Суду на наявність громадянства Росії і Білорусі

Голова Верховного Суду про перші результати перевірки суддів Верховного Суду на наявність громадянства Росії і Білорусі

З’явились перші результати перевірки суддів Верховного Суду щодо наявності громадянства Росії та Білорусі. Про це в ефірі Українського радіо заявив голова Верховного Суду Всеволод Князєв.

0:00 0:00
10
1x

"Я звернувся до Служби безпеки України з листом, в якому попросив перевірити всіх суддів Верховного Суду на наявність російського громадянства та громадянства Республіки Білорусь. Чому саме так, бо об'єктивно перевірити на наявність всіх інших громадянств Служба безпеки не зможе. Але ми маємо зосередитись принаймні на громадянстві Російської Федерації та Республіки Білорусь. Наскільки мені відомо, така перевірка зараз проводиться Службою безпеки", — зазначив Всеволод Князєв. 

Він повідомив, що СБУ здійснила насамперед перевірку голови Верховного Суду, за результатами якої іноземного громадянства у Князєва не було виявлено. 

"Уже є перші результати цієї перевірки щодо мене як голови Верховного Суду. І це правильно, бо я та особа, яка має ухвалювати відповідні рішення. Звичайно, у мене немає громадянства Російської Федерації. Але це правильно для того, щоб не було сумнівів у моїх подальших рішеннях, якщо такі факти будуть виявлені щодо інших суддів", — сказав суддя.

Повну версію інтерв'ю з Головою Верховного Суду слухайте сьогодні о 18-40.

Фото: Українське радіо