Українського радіо

Чи ухвалять в Конгресі США допомогу Україні? Гість — Ігор Рейтерович, політолог, кандидат політичних наук.

Ведучі:

Проаналізуємо дослідження "Виявлення та аналіз російських інформаційних загроз на тему корупції в українському медіапросторі" від НАЗК. Гість — Павло Бульдович, керівник відділу координації державної інформаційної політики із запобігання корупції НАЗК.

Ведучі:

Поговоримо про Грузію. Чи вдасться закону про іноагентів пробудити грузинів від проросійського одурманювання? Гість — Юрій Панченко, журналіст-міжнародник, редактор видання "Європейська правда".

Ведучі:

Дипломатія на тлі війни. Гість — Володимир Огризко, дипломат, Міністр закордонних справ України 2007-2009 рр.

Ведучі:

Звернення Президента України Володимира Зеленського. Дорогі українці, українки!

Провів Ставку. Дві теми ключові зараз – фронт та енергетика. Була доповідь Головкома Сирського. Щодо тих напрямків, де найбільш гаряче. Окрема увага – боям за Часів Яр, боям на Покровському напрямку, на Куп’янському. Міністр оборони України Умєров доповів щодо реалізації контрактів на постачання снарядів і дронів, а також РЕБ. Була сьогодні на Ставці окрема й детальна розмова про застосування РЕБ, про захист критичної інфраструктури. Це стосується, зокрема, енергетики – того, що захищене, і того, що було, на жаль, захищене недостатньо. Будуть відповідні висновки. Розібрали необхідні дії з відновлення генерації та ключових енергообʼєктів. Була доповідь також про стан захисту критичної інфраструктури в районах поблизу фронту та в прикордонні. Дві важливі доповіді розвідок – керівника Служби зовнішньої розвідки Іващенка та керівника ГУР Буданова – щодо російських дій навесні та влітку. Того, до чого ми повинні бути готовими – у всіх форматах можливих ворожих дій. Очевидно, що божевілля в Кремлі досі сильне, окупант спробує посилити штурмові дії, наступальні. Будемо відповідати. Провів сьогодні й наради щодо нашої роботи з партнерами найближчими тижнями. Як і раніше, першим пріоритетом будуть ППО та зброя для наших воїнів на передовій. І так само першим пріоритетом залишиться для нас і консолідація партнерів, єдність світу. Зараз увесь світ побачив по діях союзників у небі Ізраїлю та сусідніх країн, якою справді ефективною може бути єдність у захисті від терору, якщо в основі єдності – достатня політична воля. Разом діяли Ізраїль, Америка, Британія, Франція та Йорданія. Максимально ефективно. Разом вони не допустили, щоб терор узяв гору. І разом працюють – із багатьма іншими, – щоб не було й подальшої ескалації. Ізраїль не є членом НАТО, і не треба було нічого такого, як активація 5-ї статті. І ніхто не виявився втягнутим у війну. Вони просто допомогли захистити життя. "Шахеди" в небі України звучать так само, як і в небі Близького Сходу. Балістика всюди б’є однаково, якщо її не збити. Небо Європи могло б уже давно отримати саме такий захист, який потрібен, якби так само й Україна мала схожу повну підтримку партнерів у збитті дронів і ракет. Сьогодні з візитом в Україні міністр закордонних справ Норвегії. Зустрівся з ним. Подякував за справді вагому та принципову підтримку України. Наші команди завершили переговори з Норвегією щодо двосторонньої безпекової угоди – будемо готувати підписання з лідером Норвегії. А також працюємо зараз над розширенням оборонної співпраці, зокрема над тим, щоб посилити нашу ППО. Ми цінуємо й те, що Норвегія надає Україні довгострокову фінансову підтримку – усі форми стійкості важливі в час війни. Дякую кожному у світі, хто з Україною! Дякую всім, хто має достатню рішучість, щоб дійсно перемагати терор! Дякую всім в Україні, хто б’ється та працює заради нашої перемоги. Слава Україні!

Ведучі:

Ведучі українського радіо